Muş 1 Şubesi

BİR BİLENLE BİLGE NESİL PROJESİNİN ÖDÜL TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Muş Şubesi´nin ortaklaşa yürüttükleri “İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik” düsturuyla başlattıkları ‘Bir Bilenle Bilge Nesil´ projesinin ödül törenini gerçekleşti.

 

Eğitim Bir Sen Muş Şubesi ile Genç Memur Sen tarafından  yürütülen ´Bir Bilenle Bilge Nesil´ projesinin ödülleri dağıtıldı. Sendika binasında düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik, Eğitim Bir Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, Eğitim Bir Sen yönetici ve üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, yürüttükleri projeyle, öğrencilerin okuduğunu ve konuşup kritiğini yaptığını ifade etti. Barışan, öğrencileri kitapların yazarlarıyla buluşturmayı da hedeflediklerini ama bunu bu yıl sağlayamadıklarını dile getirerek, önümüzdeki yıl daha büyük projeyi hayata geçireceklerini ve öğrencileri, okuyacakları kitapların yazarlarıyla buluşturacaklarını söyledi. Türkiye´nin dört bir yanında sendika tarafından başlatılan bu projeye kendi imkanları çerçevesinde katkı sunmaya çalıştıklarını kaydeden Barışan: "Çağımızın mütefekkirlerinden yedi güzel adamdan biri olan üstat Nuri Pakdil, ‘Kitap okumayan meydan okuyamaz´ der. Cüruf ile cevherin karıştığı bir çağda, cevherin değerini anlayacak sarraflar olabilmek gerek. Bu da bilgelikle mümkündür. Bilgelik, birikimin taşmasıdır. Taşma olması için birikim elde etmenin yolu hâlâ kitap okumaktan geçer. ´Bir Bilenle Bilge Nesil´ projesinin ülkemizin geleceği ve imarı, nesli inşa noktasında son derece kıymetli bir proje. Eğitim Bir Sen olarak, Muş´ta 3 bin 500´e yaklaşan üyemizle gençliğe karşı sorumluyuz. Bu amaçla genel merkezimiz tarafından Türkiye´nin dört bir yanında başlatılan bu nesli ihya projesini biz de öğretmeni, öğrenciyi ve kitabı bir araya getirerek ilimizde hayata geçirdik. Geçen yıl ilimizde 50 öğrenci, öğrenci başı 3 kitap ve7 danışman öğretmenle bismillah diyerek yarınlarımıza attığımız adımı bu yıl daha da ileri taşıyarak 100 öğrenci ve 10 danışman öğretmen ile birebir çalışma yaptık. Çok kıymetli olan bu çalışmayı yılsonu itibarıyla noktalamış durumdayız. İnşallah gelecek sene bütçemizi de göz önünde bulundurarak öğrenci ve danışman öğretmen sayımızı artıracağız. Çok kıymetli bir eğitim faaliyetini gerçekleştirdikleri, gençleri kitapla buluşturdukları için, bu projede görev alan öğretmenlerimize, onları yüreklendiren okul yöneticilerimize, teşkilatlarımıza ve birbirinden kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Bizim En Kıymetli Hazinemiz, Milli Servetimiz, Gençlerimizdir”

"Bizim en kıymetli hazinemiz, milli servetimiz, gençlerimizdir” diye belirten Barışan: “Maalesef gençlerin medeniyet kodlarımız ile kavga ettiği günleri de gördü bu aziz vatan. Prof. Dr. Fuat Sezgin der ki, ´İslam medeniyetinin büyüklüğünü kendi insanımıza anlatmak batılılara anlatmaktan daha zor.´ Sezgin´in serzenişi şuna: Bu topraklarda köküne küs bir nesil vardı. Batı karşısında aşağılık kompleksi olan, medeniyet kodlarını bilmeyen, geçmişi ile kavgalı bir nesildi bu. Fuat Sezgin, bu vasatta ülkesinden sürgün edildi adeta. Ama o ne yaptı? Ne ülkesinden ne inancından vazgeçti. Avrupa´da kürsü aldığı üniversitelerde araştırmaları ile şunu ortaya koydu: Avrupa, aydınlanmasını bile İslam medeniyetine borçluydu diyerek, özlediğimiz özgüveni yüksek sesle dile getirdi. Burada kendisini saygı ve minnetle anıyorum. Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç der ki, ´Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir.´ O halde, dizini kırıp rahle başına oturmak lazım. Hepimizin hayatını etkileyen bir öğretmen vardır. Her şeyi unuturuz ama öğretmenimizi unutmayız. O yüzden adanmış öğretmenlerle Mehmet Akif İnan yolculuğuna çıktık. Yüzyıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir, bilinciyle çalışıyoruz. Tarihin her döneminde, okuyan, düşünen ve üreten toplumlar geleceğe yön vermiştir. Bu sebeple dereceye giren öğrencileri ödüllerle motive ediyoruz. Sözlerime burada son verirken bu projede fedakarlık yaparak desteklerini esirgemeyen danışman öğretmenlerimize, projemizin okullarda hayat bulması için hamilik yapan idarecilerimize, değerlendirme komisyonumuza, kolaylık sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Genç Memur Sen Başkanımız Baki Bursal´a, Başkan Yardımcım Cemil Koçlardan´a ve yoğun bir eğitim öğretim dönemi içerisinde aşk ve şevkle projemizin aktif ve canlı olmasını sağlayan siz öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Okuduğumuz kitapların hayatımızda olumlu değişiklikler gerçekleştirmesi dileğiyle hepinize iyi tatiller diliyorum. Yarışmada birinciliği: TOBB Sosyal Bilimler Lisesi´nden Sevda Yençilek, ikinciliği: Muş Fen Lisesi´nden Hatice Berfin Demir, üçüncülüğü de İlci İnşaat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´nden Sümeyra Belet, Mehmet Akif İnan Özel Ödülünü ise, İbni Sina Anadolu Lisesi´nden Hatice Yavuz aldı. Ödül törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin İlci, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik, okul müdürleri, adanmış öğretmenler ve öğrencilerimize teşekkür eder, ödül alan öğrencilerimizi tebrik ederiz” diye kaydetti.

 Yarışma sonunda; birinciye 300 TL, ikinciye 250 TL, üçüncüye ise 200 TL, Mehmet Akif İnan Özel Ödülü olarak da 150 TL para ödülü verildi.