Muş 1 Şubesi

YENİ UFUKLARDAN YENİ UMUTLARA 3345 KERE TEŞEKKÜRLER

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanlığı, yetkili sendika geleneğini bozdurmadı. Sendika binasında basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, örgütlü olmanın gücüne inanarak eğitim çalışanlarının haklarını koruma ve geliştirme idealine uygun olarak genel yetkide 8. yıla girdiklerini söyledi

 

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanlığı, yetkili sendika geleneğini bozdurmadı. Sendika binasında basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, örgütlü olmanın gücüne inanarak eğitim çalışanlarının haklarını koruma ve geliştirme idealine uygun olarak genel yetkide 8. yıla girdiklerini söyledi
İl genelinde yetkili sendika olduklarını hatırlatan Başkan Mahir Barışan, " Muş  Şubesi olarak merkez ilçe başta olmak üzere, beş ilçemizde yetkiliyiz. Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt ve Varto ilçelerimizde yetkiyi devam ettirdik. Gelenek bozulmadı. Eğitim-Bir-Sen Muş  Şubesi olarak yönetime geldiğimiz günden bugüne ilkeler ve değerler üzerinden sendikal mücadele sergileyerek tayin ve özür grubundan dolayı giden üyelerimizin yerine yenilerini saflarımıza kattık. Eğitim-Bir-Sen olarak sendikacılığı diğerlerine göre yapmak gibi bir aymazlığın içine düşmeyerek, sendikacılığı bugüne kadar, değerlerine göre yaptı, bundan sonra da buna devam edecek. Biz, Akif İnan'ın 'Acılar umudu buldurur bize' dizesinde ifade ettiği gibi Türkiye’nin yaşadığı antidemokratik süreçlere ilişkin darlanmış, zorlanmış ama iddiasını kaybetmemiş bir kitle olarak 'sorunları çözeriz' inancıyla yolumuza devam eden bir kitleyiz" dedi.
'BU TEŞKİLAT HER ZAMAN MİLLET İRADESİNİN YANINDA OLDU'
"Eğitim-Bir-Sen, kurulduğu günden bu güne, ülke antidemokratik süreçlerden geçerken milletten yana tavır almış" diyen Barışan sözlerini şöyle sürdürdü, "Her 10 yılda bir örselenen milletin, her 10 yılda bir postal sesinin duyulduğu ülkede, bu yaşananların kader olmadığını, bunların bizim rehavetimizden kaynaklı, örgütlülüğümüzün olmayışından kaynaklı olduğunu bilen bir kitle olarak, 'biz örgütlenirsek, inanırsak ve beraber durursak bu makus talihi yener ve ülkeyi aydınlık yarınlara götürebiliriz' diyerek yolculuğumuza devam ettik. Bu yolculuğumuzda pek çok engeli geride bırakırken çoğu antidemokratik uygulamayı da tarihin çöp sepetine yolladık. Bu teşkilat bütün bu süreçlerde millet iradesinin yanında oldu. Bizim örgütlülüğümüz, teşkilatımızın ulaştığı kapasite bu ülkenin yarınlarına ilişkin en önemli teminattır. Teşkilatımızın gösterdiği kararlılık, özlük ve ekonomik haklar alanında elde ettiği kazanımlar, ülkesinin ve üyesinin sorunlarını tespit etme, çözmek için gösterdiği samimiyet ülke genelin de kamu çalışanlarının teveccühünü kazandığı gibi ilimizdeki çalışanların yüzde 52'sinin teveccühünün kazanmasını sağlamıştır."
İL GENELİNDE YETKİLİ SENDİKA
7 bin eğitim çalışanından 3 bin 345'inin Eğitim-Bir-Sen'i tercih ettiğini vurgulayan Barışan şunları kaydetti, "İlimizdeki mevcut çalışan sayısı 7 bin civarındadır. Sendikalı olan 4 bin 195 çalışandan 3 bin 345 kamu çalışanı verdiğimiz sendikal mücadeleyi onaylayarak bize üyeliği kabul etmiştir. Merkez ilçede bin 801, Bulanık'ta 396, Malazgirt'te 421, Korkut’ta 283, Hasköy’de 288, Varto’da 156 eğitim çalışanı bizim saflarımıza katılmış, saflarımızı sıklaştırmıştır. İlimizdeki eğitim çalışanımızın yarısına yakının teveccühünü kazanarak en yakın takipçimizi 8’e katladık. İl genelinde yetkiyi ezici bir çoğunlukla devam ettirmemiz. Eğitim çalışanlarının sorunlarına eğilmemiz ve sorunlarını çözmemiz, üye sayımızın ülke genelinde artmasını sağladığı gibi sendikacılığı ideolojinin ve etnisitenin dar kalıplarına sıkıştıranları ise bir, bir eritmiştir."
'BİZİM GÜCÜMÜZ MEDENİYET DEĞERLERİMİZDEN BESLENMEMİZ VE KÖKÜMÜZ İLE BARIŞIK OLMAMIZDIR'
Türkiye’nin entelektüel kapasitesi olarak sayısal çoğunluğun kendilerine yüklediği tarihi ve vicdani sorumluluğun bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Barışan, "Nicel olarak fazlalığımızı nitel olarak daha anlamlı bir zemine taşımazsak, bizi var eden ve bugünlere taşıyan anlamdan, değerlerden, ilkelerden uzaklaşmış oluruz. Sayımızın fazlalığıyla birlikte esas gücümüz davamızın haklılığındadır. Haklı dava etrafında bir araya gelip, yalnız taştan duvar olmaz diyerek, bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenen insanların birlikteliği ancak anlamlı olabilir. Değilse, tek başına sayısal çokluk haklı olmak için yeterli değildir. Bilakis, doğruda birleşmemiş haksız kalabalıklar erimeye, aşınmaya mahkûmdur. Nitekim sendikamızın birken bine, binlerden on binlere, yüz binlere ulaşma başarısının özünde saklı olan gerçek, eğitimcinin sorunlarına eğilmesi ve bu sorunları meşru olan demokratik zeminde çözüme kavuşturmasıdır. Bizim gücümüz medeniyet değerlerimizden beslenmemiz ve kökümüz ile barışık olmamızdır. Bu perspektif ve anlayıştır bizi çoğaltan, teveccüh görmemize neden olan.
Türkiye’nin eğitim öğretim sisteminin değişip dönüşmesinde, müfredatın demokratikleşmesinde, eğitimcinin sorunlarının dile getirilmesinde ve çözüm önerilerinin sunulmasında yaptığımız çalışmalarla her zaman gündem oluşturduk, yol haritası belirledik. Sahadan masaya veri sağlayarak bakanlığın, alanı dinlemeden, alanın nabzını ölçmeden başına buyruk belirlediği ve çalışanları mutsuz eden uygulamaların yanlışlığını kah basın açıklamalarımızla kah yumuşak eylem biçimi olan imza kampanyalarımızla dile getirdik ve yanlıştan dönülmesini sağladık. İlimizdeki eğitim ve öğretimin sorunlarını dile getirdik. Bunların çözülmesi noktasında ilgili birimlere veri sağladık. Çözüm önerileri sunduk. İlimizde öğretmen sayısı yıllara göre artmıştır. Fakat bu olumlu gelişme hala birçok okulumuzda ücretli öğretmenin görev yapmasını sonlandırmamıştır. Öğretmen açığımız devam etmektedir. Ülkemizde ve ilimizde kaliteli, modern yöntemlerle eğitim-öğretim istiyorsak okullarımızdaki farklı istihdam biçimlerine son vermeliyiz. Sözleşmeli öğretmenlerimizin kadro, eş durumu, sağlık özrü talepleri görmezden gelinmemeli, ülkemizin tüm okullarındaki öğretmenlerimiz kadrolu olmalı" diye konuştu.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Konuşmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Barışan, "İlde yetkimizin devamını sağlayan, yetkiyi perçinleyen, geleneği devam ettiren başta sendikamızın şubesini ilimizde kuran ve kök salmasını vücut bulmasını sağlayan öncülerimize, bize gönül veren üyelerimize, işyeri temsilcilerimize, kadın komisyonumuza, Bulanık Başkanım Muzaffer Sarı'ya ve yönetimine, Hasköy Başkanım Şefik Elçi’ye ve yönetimine, Korkut Başkanım Mümtaz Bilgin’e ve yönetimine, Malazgirt Başkanım Erhan Arslan’a ve yönetimine, Varto Başkanım Yavuz Saldıraner’e ve yönetimine, son olarak yönetim kurulu üyelerimiz Murat Demir, Aydın Güngör, Cemil Koçlardan, Şerafettin Yıdız, Murat Çelik ve İsmail Arslan'a teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.