Muş 1 Şubesi

ŞUBE HİZMET BİNAMIZIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın, Muş Valisi İlker Gündüzöz, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı,  Muş  Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, HÜDA-PAR İl Başkanı Şirin Çağlayan, Korkut Belediye Başkanı Sami Pekbay, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Diyarbakır Memur- Sen ve Eğitim-Bir- Sen Başkanı Yunus MEMİŞ ve Yönetimi , Bitlis Memur- Sen ve Eğitim-Bir- Sen Başkanı Cabir DURAK ve Yönetimi, Bingöl Memur- Sen ve Eğitim-Bir- Sen Başkanı Yunus KAVA ve Yönetimi, Memur Sen Hizmet Kolları Başkanları, İlçe Başkanları, eskimez Şube Başkanlarımız ve  sivil toplum kuruluşu temsilcileri  katıldı.

Açılışta konuşma yapan Şube Başkanımız Mahir Barışan; "Bugünlere kolay gelinmedi, şubemizin ilimizde kurulma aşamasında ağabeylerimizin gönül dostlarımızın ne şekilde çabaladıklarına, bir yer tutup kirasını kendileri ödediğine şahitlik etmiş birisi olarak, geldiğimiz yerle aldığımız hizmet binası ile ne kadar iftihar etsek azdır. Ağabeylerimiz, öncülerimiz müsterih olsunlar. Emanetleri emin ellerdedir. Biz kardeşleri olarak aldığımız bayrağı daha da ileriye götürme kararlığında ve bilincindeyiz.Hizmet binamızın yerini alarak sadece 3 bin 345 üyemize değil bütün paydaşlarımıza hizmet sunacağız. Memur-Sen Muş  Temsilciliği olarak da 7 bin üyemize hizmet vereceğiz. Toplumsal değerlerimize saldıranlara karşı, birlik beraberliğimize kast edenlere karşı, uhuvvetimize, kardeşliğimize halel getirmek isteyenlere karşı ayağımız sabitlendi, saflarımız daha da sıklaştı. Bu anlamda ben bir kez daha Muş’ta sendikamız kurulduğundan beri şubeleşmemizde, şube hizmet binamızın olması için emek veren, ter akıtan, çile çeken, bedel ödeyen bütün dava arkadaşlarıma teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Hep beraber hep birlikte güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz." dedi. 

Açılışta selamlama konuşması yapan Muş Belediye Başkanı Feyat ASYA; Memur-sen üyesi olmaktan her zaman gurur duyduğunu söyleyerek yeni hizmet binasını ilimize hayırlara vesilie olmasını diledi.

Açılışta konuşan  Genel Başkanımız Ali YALÇIN , yeni hizmet binasının güzel işlerin yapılmasına vesile olması temennisinde bulundu. 



Mekânların, üyeye ve ülkeye hizmet için önemine ve gerekliliğine vurgu yapan Yalçın, “Hizmet binalarımız, dostlarımızla buluştuğumuz ocağımız, tavır geliştirdiğimiz mutfağımızdır. Binanın sendikamıza kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Sendikacılığa yeni bir soluk getiren bir emek örgütü olduklarını kaydeden Yalçın, şunları söyledi: “Emek örgütünün birinci işi, özelde üyesinin ekonomik, sosyal, mali haklarını temin etmek, özlük ve özgürlük alanları genişletmek ve millî gelirde adaletin tesisi noktasında mutlaka ama mutlaka emekçinin alması gerekeni temin etmektir. Biz toplu sözleşme sürecinde kararlı duruş ortaya koyduk. Terimizin, örgütlülüğümüzün karşılığını masadan almaya çalışan bir kitle, bir örgütlü yapı olarak toplu sözleşmeye ilişkin hassasiyetimiz bütün toplum tarafından biliniyor. Beş toplu sözleşmeyi bu anlamda yönetmiş, ikisinde anlaşılamamış ve üçünde anlaşılarak 258 kazanımla kamu görevlilerinin rahatlamasına vesile olmuş bir emek örgütü olarak, özelde işimiz üyemizin hak ve menfaatlerini korumak genelde ise ülkemiz. Biz, üyemizin ekonomik, sosyal mali hakları için mücadele verirken, ülkemizin demokratikleşmesi, temel hak ve hürriyetlerin teminat altına alınması, ülkemizin korku tünelinden çıkması ve vesayetin ülke üzerinden kalkması, kadim medeniyetimizin bu ülkede yeniden yeşermesi ve coğrafyamıza umut olması noktasında gayret gösteriyoruz. Ülkemizin bu anlamda kendine geldiği ve bu anlamda bir bütünlük içerisinde hamle yaptığı her süreçte de ‘söz konusu memleketimiz ise gerisi teferruattır’ diye cümlemizi her ortamda kayıt altına alıyoruz.” 


Öğretmen istihdamında farklı uygulamalardan vazgeçilmeli

Yalçın, öğretmen istihdamında uygulamaya en uygun yöntemin kadrolu istihdam olduğunu, farklı uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, “Yıllardır aynı şeyi söylüyoruz. Kamu görevlileri açısından aynı vazifeyi yapanlar arasında hak ve ücretlerde eşitsizlik kabul edilemez. Aynı sınıfta aynı dersi anlatan, aynı okulda aynı isim ve vasıfla görev yapan öğretmenler arasında ayrımcılık olmaz, olmamalıdır. Aksi halde çalışma barışı yara alır,iş verimi azalır, sözleşmeliler kendisini buruk hisseder, anayasanın eşitlik ilkesi çiğnenir, aynı işi yapan kadrolularla sözleşmeliler arasında fiili bir hiyerarşi üretilir" dedi.

Muş Valisi İlker Gündüzöz ise, yeni binanın hayırlara vesile olmasını diledi. Vali Gündüzöz, "Bizim dünya anlayışımızda, bizi belirleyen ve bu dünyayı belirleyen unsurlar hepsi birbiriyle ilişkili ve bir şeyin anlamlı olabilmesi içinde bir mana havuzunun üstünde yükselmesi lazım. Dolayısıyla önemli olan belli bir milli kültürel düzleme dayanmayan, hiçbir iktisadi amaç, faaliyet ya da sosyal amaç hedefine ulaşmaz diyoruz. Bu noktadan hareketle, Memur-Sen'in ve ona bağlı olan kıymetli vatandaşlarımızın da bu duygularla haşır neşir olduğunu biliyoruz ve bundan dolayı da mutluluğumuzu ifade ediyoruz. Hassasiyetleri bilen bir sendikanın binasının açılması noktasında biz mutluluk duyuyoruz. Bu anlayışla, bu güzel mekanın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.