Muş 1 Şubesi

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EMİN ENGİN'DEN SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ

 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Muş İl Başkanı Mahir Barışan ve sendika üyeleriyle bir araya gelen Emin Engin, göreve başladığı günden bugüne ilde farkındalık oluşturmaya çalıştığını söyledi. Hem öğrenci, hem öğretmen bazında okuma guruplarını oluşturmak, kardeş okul projesi ile kaynaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek istediğini dile getiren Engin, "Projelere önem veriyorum. İlimizin Türkiye genelindeki projelerden yeterince pay alması için çalışma arkadaşlarımla beraber çaba sarf ediyorum. Belli bir seviyede olan eğitim öğretimin kalitesini daha da ileriye taşımak için çalışıyorum. Bu konuda sivil toplum örgütlerinin görüşlerine önem veriyorum" dedi.


Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan ise, eğitim öğretimine katkı sunacak her türlü projeye destek sunacaklarını ifade etti. Bunun için hem genel merkez hem de şube olarak çeşitli çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Başkan Barışan, "Eğitim çalışanlarımızın bir çok sorun ve sıkıntıları mevcut. Okullarımızın temizlik ve kırtasiye problemleri var. Öğretmenlerimizin en çok yakındıkları mesele taşıma ücretlerinin fazlalığı. Burada sektör oluşmuş, yakın mesafelerde bile rayiç bedelinin çok üstünde fiyatlar belirlenmekte. Yine ev kiraları çok yüksek, devletimiz bu bölgede öğretmen tutmak istiyorsa lojman ve taşıma yardımında bulunmalı. Öğrenci taşınıyorsa öğretmen de taşınabilir. En ufak bir şikayette bile idarecilerimize hemen soruşturma açılmakta. İdarecilerimizin yetkisi az, sorumluluğu çok. İdarecilerimiz bir okulu ziyaret ettiklerinde okulun fiziki imkanından çok öğretmenin kılık kıyafetini sorgulamakta. Keşke bunlarla ilgilenileceğine okulun ihtiyaçlarını giderme noktasında gerekli hassasiyetleri gösterseler. İyiyi, en iyiyi yakalama, yapma noktasında Memur Sen ve Eğitim Bir Sen her zaman üzerine düşeni yapmıştır, yapmaya devam edecektir. Talebimizi yerinde görüp norm fazlası öğretmenleri resen atamaya tabi tutmadığınız için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Ziyaretin anısına Memur Sen ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı Mahir Barışan, Milli Eğitim Müdürü Emin Engin'e hediye takdiminde bulundu.