Muş 1 Şubesi

İL DİVAN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanlığı divan toplantısı yapıldı.



Atatürk Parkı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Mahir Barışan, dünyanın 2020'nin ilk aylarından itibaren farklı bir iklim, farklı bir atmosfer yaşamaya başladığını hatırlattı. 16 Mart'tan itibaren ülke olarak Covid-19 ile mücadeleye etmeye başladığımızı anımsatan Başkan Barışan, "Pandemi süreciyle beraber birbirimizden, alışkanlıklarımızdan, kendimizden, okullarımızdan, öğrencilerimizden uzaklaştık. İnşallah Pazartesi gününden itibaren, kademeli de olsa okullarımıza, öğrencilerimize kavuşacağız. Bu yıl il genelinde 3 bin 224 eğitim çalışanımızın gönlünü kazandık. Pandemiden dolayı alana çıkma fırsatımız olmasa da yine de iyi bir sayıya imza attığımızı düşünüyorum. Bugün mutluyuz çünkü yeni normalde ilk divan kurulu toplantımızı yapıyoruz" dedi.
'DAVAMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Sendika olarak davalarına sahip çıkacaklarını ifade eden Başkan Barışan sözlerini şöyle sürdürdü, "Yönetim Kurulu olarak bazı arkadaşlarımızla 2 yıl, bazı arkadaşlarımızla 6 yıldır beraber yol yürüyoruz. Bu zaman diliminde bizim çalışmalarımız, safiyane duygularımız, birileri tarafından istismar edilmiştir veya ediliyor olabilir. Bu teşkilat hiçbir zaman kişilerin yaptıklarına göre pozisyon almadı, almayacaktır da. Çile ile gözyaşı içerisinde bin bir emekle yoğurduğu davasına sahip çıkmaya devam edecektir. Etrafımızda yapılanlar, yapılan yanlışlar, yanlış uygulamalar bizi yıldıramayacak, 'bizden bu kadar, ne yapalım, ne yapsak da bir şey değişmiyor' dedirtmeyecek. Çünkü mensubu olduğumuz medeniyet, şikayeti kabul etmez, şikayete müsaade etmez, etmeyecektir de. Bugün dostlarımızın, beraber yol yürüdüklerimiz, bizi bırakıp bizden uzaklaştıklarına şahit oluyoruz. Onların bu tutumları bizi umutsuzluğa sevk etmeyecek, yeise düşürmeyecek, nedamet getirmemize sebep olmayacaktır."


'İLKELERİMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ'
"Dün, bugün ve elan beraber yol yürüdüklerimizin özel olarak yanlış uygulamaları bizi istikametimizden ayıramayacak, ilkelerimizden taviz verdirmeyecektir" diyen Barışan şöyle konuştu, "Bugün bazı zamanlarda, bazı mekanlarda kışı yaşayabilir, bazen zemheriye tutulabiliriz. Ama şu bilinmelidir ki bizim yaşadığımız kış başka yerlerdeki arkadaşlarımızın baharı ve yazıdır. Bizim tutulduğumuz zemheri, başka gönüllerdeki sıcaklığa vesiledir. Geçmiş zaman diliminde ve bugün beraber yol yürüdüğümüz, çamur çiğnediğimiz, ıslandığımız arkadaşlarımızdan bazı makamlara gelenler olabilir. Onların zaman zaman 'ben artık masanın önünde değil arkasındayım' diyerek kendince bir takım ilkeler belirlemiş olabilir. Biz bunların derdinde değiliz. Bizde masanın önü arkası yok, tek bir yer var, o da hak, hukuk, ehliyet, liyakat masasıdır. Biz diyoruz ki masaya oturduğunda makamın, takımın, ulufenin iltimasın derdine düşme. Böyle gelmiş böyle gider söyleminin seline kapılma, dostunu bırakıp düşmanını dost edinme, ne kadar kötülük yapsan da, ne kadar çirkinlik yapsan da, ben davama küsmem, ya sabır der düzelmesi için mücadeleye devam ederim. Onun için tek derdin devletine ve milletine hizmet etmek olsun."
'BİZİM İÇİN MASANIN O YANI BU YANI YOK'
Büyümeye devam edeceklerini dile getiren Barışan şunları kaydetti, "Bizim için masanın o yanı bu yanı yok. Tek bir yer var, adalet, hak, hukuk, ehliyet, liyakat, doğru istikamet var. Atalet, nedamet, istikametsizlik, umutsuzluk, öncülerimizce hiç bir zaman kabul görmedi, bizce de kabul görmeyecek. Davamıza, sendikamıza, bizden önce omuz verenler, bu uğurda çoluk çocuğunun nafakasından kesip de büyümemiz için bedel ödeyen öncülerimiz müsterih olsunlar. Kötü örnekler ve uygulamalar bizi umutsuzluğa sevk etmeyecek, onların bıraktığı mirasa asla halel getirmedik, getirmeyeceğiz. Onların naif, halis duyguları istismar edilmedi edilmeyecek. Güzel ülkemiz salgınla mücadele halindeyken bize düşen ona yük olmak değil, onun yükünü almaktır. Günü kurtarmaya yönelik afili sözler söylemeyeceğiz, önceliğimiz ülkemizdir. Ülkemiz geliştikçe, ayakta kaldıkça üyemiz rahat edecek, yarınından emin olacak, ülke büyüdükçe, geliştikçe, refahımız artacak, biz de payımızı alacağız."
'KURALLARA UYARAK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ'
Salgının devam ettiğine işaret eden Barışan konuşmasında, "Öyle görünüyor ki salgın devam edecek ama bizim bahanemiz olmayacak, sağlığımızı koruyarak, korunarak yeni normalde kurallara uyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Salgın devam ederken, Türkiye'nin en büyük teşkilatı olarak birçok ilklere güzel şeylere imza attık. Eğitim çalışanları olarak vefa, sosyal destek gruplarında yer aldık. Halihazırda filyasyon ekiplerinde görev alıyoruz. Ancak uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim ve öğretimin planladığı eğitim çalışanlarına her zamankinden daha fazla görev ve sorumluluk düştüğü, önümüzdeki günlerde öğretmenler asli görevleri dışındaki işler yapmaya zorlanmamalı. Sözlerime son verirken pandemi sürecindeki ilk toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Barışan'ın konuşmasının ardından sendikanın emektar başkanlarından Yavuz İçyer'e plaket verildi.