Muş 1 Şubesi

MAZBATAMIZI İLÇE SEÇİM KURULUNDAN ALDIK

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanlığına güven tazeleyerek seçilen Mahir Barışan, mazbatasını aldı. Sabah saatlerinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte merkez ilçe seçim kuruluna giden Barışan, Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Furkan Ağırçelik’in elinden aldı. Mazbata alımında yönetim kurulu üyeleri Aydın Güngör, Şerafettin Yıldız ve İsmail Arslan Başkan Barışan’a eşlik etti. Barışan, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, güvenli örgütlenmenin önemine vurgu yaptı.

Geçmişten aldıkları güçler geleceği kuşatacak anlayışı inşa edeceklerini belirten Başkan Barışan; “Hayırlısıyla mazbatamızı aldık. Verilen emanetin bilincinde aldığımız sorumluluğun farkındayız. Zirveden yeni ufuklara yeni ufuklardan yeni umutlara yolculuğumuzu daha da ileri taşıyarak yeni umutlardan ufukların da ötesine taşıyacak kadro ile çok daha güzel çalışmalar sergileyeceğiz. Geçmişimizden aldığımız güçle geleceği kuşatacak anlayışı beraber inşa edeceğiz. Bu kadrolar hiç bir zaman ikbal peşinde koşmadı. Derdimiz hizmettir. Ülkede demokrasinin yerleşmesi, çalışma hayatındaki koşulların iyileşmesi için dün olduğu gibi bugünde, yarında sağduyu ile aklıselimle hareket edip aldığımız bayrağı daha da ileri taşıyacağız” dedi.

“BİZ BİR AYAĞI MAZİDE BİR AYAĞI ATİDE OLAN TEŞKİLÂTIZ”

Barışan açıklamasının devamında sendikalarının köklü yapısına dikkat çekerek; “Yeni dönemimizde kurumsallaşmada eksik olan yanlarımızı yönlerimizi tamamlayacağız. Hiç kimse layusel değil ilin eğitim öğretimi ile ilgili güzel olumlu icraatları takdir, olumsuz uygulamaların, iyileştirilmesi için iyi niyetimizi, pozitif söylemlerimizi dile getirmeye korumaya devam edeceğiz. Toplu Sözleşme Priminin artırımlı ödenmesinden sonra hatırı sayılı bir meblağa çıkmasından sonra bu alanda gecekondulaşma başladı her gün yeni bir sendika kuruluyor. Zemini olmayan, temeli sağlam atılmayarak inşa edilen yapıların günlük hoşa giden söylemleri maalesef eğitim çalışanlarınca satın alınmakta. Biz bir ayağı mazide bir ayağı atide olan teşkilâtız çağları kuşatan anlayışla söylem ve eylem geliştiriyoruz. Bir heves ile anlık refleksle hareket edip kuruluşları pamuk ipliğine bağlı sendikamsı yapılara giden arkadaşlar dar alanda kısır politikalara esir olmaktan kaçamayacaklar. Onun için diyoruz ki kökü sağlam mazisinden haberdar gelecek perspektifi olan yapılar, kurumlar varlığını devam ettirir. Günlük politikalara angaje olan afili sözler söyleyen teşkilatımsı yapılara çokta pirim vermemek gerekir. Ben bir kez daha bizi bu göreve layık gören emaneti tevdi eden üyelerimize teşekkür ediyorum. Tekrar hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.