Muş 1 Şubesi

İL DİVAN TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

İl divan toplantımızı gerçekleştirdik. İl Divan toplantısına Belediye Başkanı Feyat Asya, Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, Memur-Sen’e bağlı hizmet kolları başkanları, ilçe temsilcileri ve davetliler katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırımın devam ettiğini söyledi. Dünyanın bir kısmının bizzat bu soykırımı gerçekleştiren İsrail’e açıkça destek verip bizzat yapılan operasyonlara katıldığını ifade eden Başkan Mahir Barışan, bazı devletlerin de sessiz kalarak Siyonist İsrail’i soykırım yapma noktasında cesaretlendirdiğini dile getirdi. Gazze direnişinin ümmetin uyanışına vesile olmasını umduklarını ifade eden Barışan, “Buradan Gazze’ye Filistin'e selam ediyor, İsrail ve emperyalist devletleri ve kukla yönetimleri yaptıklarından dolayı telin ediyorum” dedi.

“Milyonlara ulaştık”

“1992’de toprağa atılan tohum filizlenerek fidan, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana dönüştü” diyen Barışan sözlerini şöyle sürdürdü, “Birlerle başlayan yolculuk yüzlere, yüzler binlere, binler on binlere, on binler milyonlara ulaştı. Emek verenlere, vefa gösterenlere, bedel ödeyenlere, cefa çekenlere, travma yaşayıp, kovuşturmalara, soruşturmalara, sürgünlere maruz kalanlara şükranlarımı, minnetlerimi ifade ediyorum. Bu teşkilatın neferi, üyesi, yöneticisi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. 2023 Mayıs mutabakatını genel seçimlerin gölgesinde çok zorlu bir süreç içerisinde olgunun algıya teslim olduğu, algıyı gerçekleştirenlerin olabildiğince pervasızlaştığı bir zeminde 2 bin 601 üye ile kapatmıştık. Dönem başında genel merkezimiz Muş 1 şubesine yıl boyunca 850 üye hedefini koymuştu. An itibarıyla 15 Mayıs'a daha 69 gün olmasına rağmen hem birinci dönem hem de ikinci dönem üye hedefimizi yakalamanın müjdesini veriyor sevincini sizlerle paylaşıyorum. Gayretinizden, çalışmalarınızdan dolayı siz kıymetli dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum bu başarı hepimizin.”

“Hedefimize emin adımlarla yürüyoruz”

Eğitim-Bir-Sen Muş 1 Nolu Şube olarak ülke genelinde üye kaydetmede Ekim ayında Türkiye birincisi, Aralık ayında Türkiye beşincisi, Şubat ayında ise Türkiye ikincisi olduklarını dile getiren Barışan şunları kaydetti, “Emek ve katkı veren herkese her gönüldaşa her nefere kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Bu yılki üye hedefimiz olan 3 bin 371 sayısına emin adımlarla yürüyoruz. Katkı ve desteğinizin artarak devamını diliyorum. Değerli dava arkadaşlarım, bu teşkilatın üzerinde yükseldiği birçok sütun ve kolon vardır. Bunlar, medeniyet değerlerimiz, vatanın bütünlüğü, uhuvetimizin kaviliği, milletimize ve devletimize sadakat ve bağlılık, emek ve emekçiye değer, vefa ve vefalı olma. Bu teşkilat vefayı vefalı olmayı merkezine alan bir teşkilattır. Çünkü biz “Vefa imandandır" hadisini hayatımızın merkezine "Bütün giysileri yırtsak yeridir yeter bize vefa elbiseleri" dizesini sendikal mücadelemizin merkezine alan bir teşkilatız.”

“Emekçi hak ettiği konuma yaklaşmıştır”

Son 20 yıldır çalışma hayatında bir çok yeni düzenleme yapıldığını ve emeğin değerinin anlaşıldığını, emekçinin de hakkettiği konuma yaklaştığını vurgulayan Barışan şu ifadeleri kullandı, “Türkiye’deki temel meselelerin çözülmesinde, demokrasinin gelişmesinde, ülkede demokratik kültürün yerleşmesinde çalışma koşullarının iyileştirilmesinde, vesayetin gerilemesinde, darbe sözcüğünün sevimsizleşmesinde, darbecilerin hak ettikleri cezaya çarpıtılmasında bu teşkilatın fedakarlığı, cefakarlığı, alın teri, akıl teri var. Bu teşkilat ülke zor zamanlarda geçtiğinde iyiliği büyütüp kötülüğü azaltmıştır. Örgütlülüğü, örgütlü olmayı, örgütlenmeyi birilerinin ne sopası nede koltuk değneği yapmıştır. Kavga etmeden de esnafın camını kırmadan da, kaldırımın taşını sökmeden de sendikacılık yapılabileceğini hak kazanılabileceğini göstermiştir. Zor zamanlarda geçtiğimizde bize yol açanları bize yol verenleri elimizden tutup kaldıranları ne unuttuk nede vefamızı göstermekten imtina ettik. Bu teşkilat üniversite önlerinde turnike kuranları ikna odalarında gençlerimizi imha edenleri unutmadı, unutmayacak. Turnikeleri kaldırıp ikna odalarını kapatanlara, gençlerimizi imha edenleri tarihin çöp sepetine atanlara vefamızı dün de göstermişiz, bugün de gösteriyor, yarında göstereceğiz. Üniversiteleri kışlaya çevirip özgürlükleri kısıtlayanları ve öğrenim hakkını gasp edenleri de unutmadı. Üniversiteleri kışladan kampüse dönüştürenleri, özgürlükleri genişletip artıranları, üniversiteleri kampüse dönüştürenlere de vefasını göstermeye devam edecektir. Kamusal alan yalanı adı altında başörtüsünü yasaklayanları unutmadı. Kamusal alan yalanını bitirip topladığımız 12 milyon 300 bin imzayı dayanak gösterip baş örtüsüne özgürlük getirenlere de vefasını gösterecektir. Cuma namazını mesai saatine uyarlayanları da unutmadı. Mesai saati Cuma namazına uyarlanmalı diyenlere de vefasını gösterecektir.”

“CHP’ye tepki”

 “Son 20 yılda siyasi irade çalışma hayatını düzenlerken mümkün mertebe makul ve doğru olanı yapmış çalışanların özlük ve ekonomik haklarını geliştirmiş, genişletmiş emeğe ve emekçiye değer vermiş kangren halini almış stres üreten birçok sorunu çözüme kavuşturmuştur” diyen Barışan konuşmasında, “Diğer taraftan derdi memur olmayıp Memur-Sen olanlar ise sürekli çalışma hayatını düzenleyen çalışma barışını koruyan düzenlemeleri engellemişlerdir. Bugünden sonra, sorunlu muhalefet ile sorunları çıkmaza sokan, derinleştiren ana muhalefet partisi ile de mücadele edeceğiz. Ana muhalefet partisi CHP'nin eli Anayasa Mahkemesinin kararıyla toplu sözleşme ikramiyesi iptal edilmiş her ay memurun cebinden 348 TL’nin eksilmesine yıllık ise 4 bin TL’lik hak kaybına ekonomik zarara neden olunmuştur. Maalesef ana muhalefet partisi memura destek olacağına köstek olmuştur.” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Feyat Asya'da selamlama konuşmasını yaparak, teşekkürlerini ilettiler.