Muş 1 Şubesi

İL DİVAN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK

     Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, yönetim kurulu aylık divan toplantısında yaptığı konuşmada, yapılan faaliyetlere değinerek, teşkilat olarak bu toprakların ihya ve inşasını gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Eğitim-Bir-Sen Muş 1 Nolu Şubesi aylık divan toplantısını gerçekleştirdi. Sendika toplantı salonunda yapılan toplantıya İlçe yönetim kurulu üyeleri, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri katılım sağladı. Toplantıda yapılan ve yapılacak faaliyetler ele alındı. Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan başkanlığında yapılan toplantıda karşılıklı fikir alış verişi yapıldı.

      Toplantının açılış konuşmasını yapan Barışan, deprem bölgesine yapılan yardımları anımsatarak; Asrın felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Biz büyük bir ülkeyiz en kısa zamanda millet devlet ve sivil toplum kuruluşları ile bu enkazı kaldıracak yaraları saracak güç, metanet ve anlayışa sahibiz. Felaketin yaşadığı ilk andan itibaren Memur-Sen olarak gün dayanışma günüdür. Gün birlik olma birlikte enkazı kaldırma ve yaraları sarma günüdür. Diyerek 71 ilimizdeki teşkilatları harekete geçirerek Genç Memur Sen bünyesindeki arama kurtarma ekiplerini felaketin yaşandığı illere göndererek arama kurtarma çalışmalarına katılmalarını sağladık.  6 milyon TL tutarında çadırları İHH Derneği üzerinden bölgeye intikal ettirdik” dedi.

“YAPTIĞIMIZ MÜCADELEDE ASLA YIKICI BİR EYLEMİMİZ RAHATSIZ EDİCİ SÖYLEMİMİZ OLMAMIŞTIR”

     Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yapılan yardım çalışmalarına katkı sağlayan teşkilat üyelerine teşekkür eden Barışan; “Genel Başkanımız Ali Yalçın'ın çağrısıyla 81 ilden çeşitli ihtiyaçlardan oluşan yardım tırlarını il il eşleştirme yaparak ihtiyaçlara binaen deprem bölgesine gönderdik. Tek yürek Türkiye yardım kampanyasına Memur Sen olarak 10 Milyon nakdi bağışta bulunduk. Şimdide ‘Kadınlardan Kadınlara kampanyasına’ destek vererek Memur Sen Muş Kadın Komisyonumuz ve İHH Muş Kadın Komisyonunun ortaklaşa düzenlediği ‘Kadın Paketi’ kampanyasına desteğimiz sürüyor. Bizde Memur Sen Muş olarak bu süreçte çeşitli ihtiyaçlardan oluşan yardım tırımızı Adıyaman ilimize gönderdik. Biz sadece sivil toplum örgütü değiliz Genel Başkanımız Ali Yalçın'ın dediği gibi bu süreçte ‘Dayanışma’ hikayesi yazıyoruz. Yardım konusunda hassasiyet gösteren üyelerimiz başta olmak üzere Hizmet Kolları Başkanlarıma hayırsever iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten zor zamanda çok kıymetli katkı sundular. Depremin yaşadığı illerde doğan ama ilimizde görev yapan üyelerimizin çoğu aranarak kendileri ile ilgilenildi. Sorun ve sıkıntılarını çözme noktasında gayretimiz çabamız devam ediyor. Teşkilat olarak kuruluş amacımız sadece üyelerimizin çalışma hayatında yaşadıkları sıkıntıları, engelleri kaldırmak olmadığını aynı zamanda medeniyet değerlerimize dönme, vakti kuşanarak yeniden bu toprakların ihya ve inşasını gerçekleştirmektir. Yetkili oldukları dönemde tarafgirliğin, taraf olmanın fanatizmini yaşayanların bize adalet, hakkaniyet, tarafsızlık dersi ve telkininde bulunmaları abesle iştigaldir. Biz kurulduğumuz günden bu yana haktan, hakikatten, milletten, medeniyet değerlerimizden yana olmuşuz. Bugün yaptığımız mücadelede asla yıkıcı bir eylemimiz rahatsız edici söylemimiz olmamıştır. Yapıcı bir söylem, pozitif eylem içerisinde olmuşuz.  Çalışma hayatında birçok kazanım elde eden teşkilat olarak bu kazanımlarımızı iyi anlatmalı iyi pazarlamalıyız.” dedi.

 “SEN YOKSAN BİR EKSİĞİZ’ PAROLASIYLA HERKESE GİDECEĞİZ HER GÖNÜLE GİRECEĞİZ”

      Birlik beraberlik mesajı veren Barışan, herkese giderek gönüllerine girmeye çalıştıklarını belirterek; “Karşınızdaki cephe algıyı iyi yönetiyor olguyu çok kolay bir şekilde teslim alıyor onun için öğretmenler odasında olmalı yalanları ortaya çıkarmalı, gerçeği eğitim çalışanlarına anlatmalıyız. Çünkü sizin karşınızda yer alanlar çok iyi tezvirat yapıyorlar bunun en bariz örneğini  Promosyon güncellenmesi noktasında yaşadık "adamın" yetkisi etkisi yok ama yaptığı tezviratla maalesef öğretmenler odasını domine ediyor. Bunun önüne geçmek için promosyon güncelleme sürecine üye sayılarına bakmadan ilimizdeki bütün sendikaları dahil ettik. Söz konusu eğitim çalışanlarımızın menfaati ise yetkimizi sizinle paylaşmaya hazırız dedik. Nihayetinde bütün sendikalar olarak fazla ve eksik bir anlaşmaya imza attık. Çalışanlarımıza hayırlı olsun. Hiç bir sendika promosyon güncelleme sürecinde, sürece dahil edilmedik diyemez çünkü yapılan anlaşmada bizim imzamız var ama tutulan tutanakta bütün sendikaların imzası var.  Onun için promosyon ile ilgili yanınızda olumsuz cümle kuran olursa süreci bu şekilde kendilerine ifade edebilirsiniz. Yalanın hükmü gerçek ortaya çıkana kadardır. Örgütlülüğe, örgütlü mücadeleye, örgütlü olmaya inanmayan mesafeli duran, katılmayan eğitim çalışanlarına ‘sen yoksan bir eksiğiz’ parolasıyla herkese gideceğiz her gönüle gireceğiz. Bunun için uç beylerimiz olan İş Yeri Temsilcilerimiz çok önemli her kurumda iş yeri temsilcimiz olmalı onlarla her dönem mutat toplantılarımızı yapmalı aidiyet duygumuzu arttırmalıyız. Kazanımlarımızı iyi anlatmalı, öğretmeli, iyi servis etmeliyiz. Sendika aidatının artırımlı ödenmesi için konulan yüzde 2 örgütlenme oranı yetkili sendikaya ‘Dayanışma aidatı’ verilerek taçlanmalı.”

“ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Barışan “Bugün Mecliste grubu bulunan siyasi partiler sadece Hazine yardımı almaktadırlar. Bizde ise yetkili yetkisiz masaya oturan masadan kalkan yüzde 2 örgütlenme oranını aşan tüm sendikalar eşit bir şekilde Toplu Sözleşme ikramiyesinden yararlanıyorlar. Bu hakkaniyetli ve adil değildir. Yetkili sendika olarak dayak yiyen ben, hakarete uğrayan ben,  külfeti çeken ben iş nimete ortak olmaya gelince, nimeti paylaşmaya gelince herkes eşit bu kabul edilemez. Bu anlayış sendikal mücadeleyi etkisizleştirmedir. Bu konuda İşçi sendikacılığı örnektir.  Örnek gösterilerek pekâlâ bu düzeltilebilir. Yapılan uygulamalar, atamalar görevlendirmeler canımızı sıkıyor olabilir daha önce sizinle mücadele edenlerin bugün birçok konuda, makamda sizin önünüze geçmiş olmalarına bakmayın biz teşkilat olarak hiç bir zaman önümüze konulan engellerden şikâyet etmedik Yolumuz uzun ve dikenlidir gönlümüzle aklımızla sevgimizle bu engelleri kaldıracağız. Önümüze konulan engellerden şikâyet etmeyeceğiz, bu engelleri kaldırmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ülkemiz Genel Seçimlere doğru giderken pozisyon alanlar olabilir. Biz teşkilat olarak netiz. Türkiye’nin eski Türkiye olmaması için, darbe lafının ve teşebbüsünün olmaması için, vesayetin hortlamaması ve tamamen bitmesi için ham demokrasinin tam demokrasi olması için, demokrasinin gelişmesi, millet iradesinin devam etmesi için ülkenin teröre, dış odakların aparatlarına teslim olmaması için Çalışma hayatındaki sorunların, sıkıntıların çözülmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.